Έκκληση προς του δημότες πραγματοποίησε ο Δήμος Γόρτυνας, καλώντας τους να κρατήσουν τα σκουπίδια στα σπίτια τους μέχρι να λήξει η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, ενώ όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες και γι’ αυτό οι δημότες δεν θα πρέπει να μεταβαίνουν άσκοπα στα δημοτική καταστήματα ζητώντας να εξυπηρετηθούν.

Παράλληλα η δημοτική αρχή, δια μέσω του αντιδημάρχου Σταύρου Ξυλούρη, έκανε γνωστό πως στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και τους συμπαραστέκεται.

«Καταρχήν να αναφέρουμε πως είμαστε στο πλάι όλων των εργαζομένων του Δήμου μας στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Θέλω ακόμα να ενημερώσω τους δημότες μας ότι μέχρι και την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), δεν θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών και δεν θα λειτουργεί καμία υπηρεσία του Δήμου.

 Ζητάμε λοιπόν τη βοήθεια και την κατανόηση όλων των δημοτών και παράλληλα παρακαλούμε να κρατήσουν στα σπίτια τους τα σκουπίδια, τουλάχιστον τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα μέχρι να λήξει η απεργία και να ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή.» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ξυλούρης.

Επίσης και απο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηρακλείου απευθύνεται έκκληση στους δημότες στην διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων να μην βγάζουν τα σκουπίδια σε κάδους ή σε σημεία των δρόμων της πόλης όπου δνε υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

\”Για λόγους ευπρέπειας ,υγιεινής και δημόσιας υγείας παρακαλούμε να τα κρατήσετε στο σπίτι σας σε ασφαλές σημείο, ώστε να αποφευχθεί η πρόσβαση αδέσποτων ζώων και τρωκτικών σ’ αυτά\” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook