Την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κάλεσε όλους τους παράγοντες της πολιτικής ζωής να επιδείξουν αίσθημα ενότητας. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν το μέλλον της ευρωζώνης.

«Είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και την Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη που χτυπιέται από την κρίση και παρά τις δικές της αδυναμίες, εάν δεν υπάρξουν οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής να δείξουν αίσθημα ενότητας και ευθύνης, ώστε, όπως είπε, η κυβέρνηση να πάει σ\’ αυτή τη διαπραγμάτευση στις 23 Οκτωβρίου και με το κεφάλι ψηλά και με πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα μετά τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ την Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook