Με μαζική αποχή από κάθε πληρωμή του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ κινητοποιούνται οι πολίτες των χωριών Βαρύπετρο – Μυλωνιανά – Λιγηδές – Μαρμαράς – Ποτιστήρια, μετά την πρώτη Λαϊκή τους Συνέλευση.

Όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους θα κυκλοφορήσει άμεσα χαρτί συλλογής υπογραφών για ενημέρωση και δικτύωση των γειτόνων επίσης στηρίζουν κάθε κίνηση ειρηνικής διαμαρτυρίας και άσκησης πίεσης προς τους τοπικούς βουλευτές για να μην τολμήσουν την ψήφιση του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου.

Αποφασίσαμε τέλος να δώσουν το παρόν με το πανό της συνέλευσής στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης στις 19 και 20/10.

Το κείμενο της ανακοίνωσής τους:

Αποφάσεις Λαϊκής Συνέλευσης περιοχής Βαρύπετρου

Πολίτες των χωριών Βαρύπετρο – Μυλωνιανά – Λιγηδές – Μαρμαράς – Ποτιστήρια, βρεθήκαμε στην πρώτη Λαϊκή μας Συνέλευση.

Έχουμε καταλάβει πια, ότι όσο καθόμαστε σπίτι και ασχολούμαστε μόνο με τις ιδιωτικές μας υποθέσεις, αποφασίζουν άλλοι για εμάς , χωρίς εμάς και κατά κανόνα εναντίον μας. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της αντίστασης στα μέτρα της τρόικας και των εθελόδουλων κυβερνήσεων και η ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης και στήριξης αναμεταξύ μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας:
Να γυρίσουμε την πλάτη στους πολιτικούς που μας πρόδωσαν και όλους αυτούς που ξεπουλούν τον τόπο και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Για την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της χώρας μας, για τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Κανένας μόνος του, κανένας βουλιαγμένος στον καναπέ ή στην απόγνωση. Συμμετέχουμε στη λαϊκή μας συνέλευση και παίρνουμε δημοκρατικά αποφάσεις δράσης. Είμαστε κι εμείς κομμάτι του παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στο ξεπούλημα της χώρας και της κοινωνίας που έχει εμφανιστεί στις πλατείες και στις γειτονιές της χώρας
Αιχμή της κίνησής μας το επόμενο διάστημα αποτελεί η άρνηση πληρωμής του άδικου και ανώφελου χαρατσιού για την κατοικία μέσω της ΔΕΗ.
Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι γιατί:
– Είναι εντελώς παράνομο σαν ιδέα αλλά και σαν τρόπος είσπραξης. Δεν έχει ξανασυμβεί να εκβιάζεται ένα νοικοκυριό με διακοπή ρεύματος αν δεν πληρώνει ένα φόρο!
– Είναι ανώφελο, γιατί ενώ μας αδειάζει τις τσέπες και μας φέρνει στην απόγνωση, πάει για να μπαλώσει τις μαύρες τρύπες ενός τεράστιου και ανεξέλεγκτου χρέους που δεν γίνεται να σηκώσει η χώρα και βέβαια δεν δημιουργήσαμε εμείς
– Είναι σίγουρο ότι δεν συμβάλλει σε καμιά λύση για την εθνική οικονομία, όσο συνεχίζεται η εκποίηση του εθνικού, πολιτιστικού και εδαφικού πλούτου της χώρας μας και εξαντλείται η κοινωνία και το πιο παραγωγικό της κομμάτι, οι νέοι. Να αντισταθούμε!
– Ήδη και σε άλλες περιοχές της πόλης μας και της χώρας έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχες κινήσεις άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Συντονιζόμαστε με όλους αυτούς. Όλοι μαζί μπορούμε!

Θα κυκλοφορήσει άμεσα χαρτί συλλογής υπογραφών για ενημέρωση και δικτύωση των γειτόνων μας.
Στηρίζουμε κάθε κίνηση ειρηνικής διαμαρτυρίας και άσκησης πίεσης προς τους τοπικούς βουλευτές για να μην τολμήσουν την ψήφιση του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου.
Αποφασίσαμε επίσης να δώσουμε το παρόν με το πανό της συνέλευσής μας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης στις 19 και 20/10.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook