Εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στους καμένους δρόμους της Αθήνας, το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Την ίδια ώρα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραφαν οριακά κέρδη, προσδοκώντας σε μια πιθανή επέκταση των κεφαλαίων του EFSF.

Βεβαίως, η εικόνα στην Αθήνα είναι «μαγική», διότι αρκούν δύο-τρεις εντολές σε τραπεζικές μετοχές, για να γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο το χρηματιστήριο.

Τελικώς, με τις δημοπρασίες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 740,93 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,39% και συναλλαγές 40 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι κατά τι αυξημένο σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Κέρδη 8,13% για τη MIG -στην οποία συνεχίζονται οι αγορές από τον μέτοχο κ. Ανδρέα Βγενόπουλο. Άνοδος 3,73% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,67 ευρώ με συναλλαγές 5,3 εκατ. ευρώ.

Άνοδος 4,47% για την Eurobank και 3,16% για την Alpha Bank. Άνοδος 1,82% για τη Marfin Popular και 1,91% για την Τράπεζα Πειραιώς. Κέρδη 3,35% για τη Folli-Follie. Στον αντίποδα, πτώση 2,19% για την Jumbo, 2,94% για τον ΟΤΕ, 2,64% για τα Ελληνικά Πετρέλαια και 0,92% για την Τράπεζα Κύπρου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook