Το σχέδιο της Ευρώπης για ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών υπολείπεται κατά πολύ των προσδοκιών της αγοράς, υποστηρίζουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Reuters και το δημοσίευμα στο in.gr, η εφημερίδα σημειώνει ότι οι τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις έχουν εντοπίσει στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα έλλειμμα κεφαλαίων κάτω από 100 δισ. ευρώ που πρέπει να καλυφθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι με εννέα μηνών.

Tο δημοσίευμα αναφέρει πως οι εκτιμήσεις της ΕΕ για τις αναγκαίες προσπάθειες για αύξηση κεφαλαίου ομοιάζουν με αυτές πρόσφατης έκθεσης του ΔΝΤ, που εντόπισε 200 δισ. ευρώ τρύπα στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Ωστόσο, οι Financial Times αναφέρουν πως οι εκτιμήσεις της Ευρώπης είναι κατά πολύ μειωμένες σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι θεωρούν πως τράπεζες θα μπορούσαν να έχουν έλλειμμα κεφαλαίου μέχρι 275 δισ. ευρώ.

Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχους που γνωρίζουν καλά τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως έκτακτης ανάγκης των ευρωπαϊκών τραπεζών της Ευρώπης που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και από τα οποία προκύπτει η ανάγκη ανεύρεσης κεφαλαίων μεταξύ 70 και 90 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook