Περί τα τέλη Φεβρουαρίου οι Τουρκοκύπριοι προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το πακέτο οικονομικών μέτρων και σε αντίδραση των δηλώσεων του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέας του κόμματος «Νέα Κύπρος», Μουράτ Κανατλί.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κανατλί ανέφερε ότι είναι φανερό ότι στις νέες διαδηλώσεις «το κύριο θέμα είναι το οικονομικό πακέτο, αλλά στον δρόμο θα βρίσκεται και η οργή των ανθρώπων». Είπε ακόμα ότι δεν φωνάζουν εναντίον της Τουρκίας και οι 10 χιλιάδες, που βρίσκονται στους δρόμους, όμως-σημείωσε- «όπως και το 1999 ξεκίνησε με το οικονομικό και επεκτάθηκε και στο πολιτικό θέμα».

Πρόσθεσε ότι αυτή η κινητοποίηση θα πρέπει να κατευθυνθεί προς την αντιπολίτευση που είναι υπέρ της λύσης, όμως, για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειάζεται και μια ελπίδα για λύση του Κυπριακού.

Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος «Ενωμένη Κύπρος», Ιτζέτ Ιτζάν, δήλωσε ότι «η Κύπρος δεν είναι επαρχία της Τουρκίας, αλλά ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος».

Ο Ιτζάν καταδίκασε έντονα τις δηλώσεις Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι αν συμβεί οτιδήποτε σε οποιονδήποτε Τουρκοκύπριο διαδηλωτή, τότε θα θεωρήσουν υπεύθυνο τον κ. Ερντογάν και θα διαμαρτυρηθούν σε διεθνή δικαστήρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook