Το έργο η Πεντάμορφη και το Τέρας παρουσιάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Συνολικά θα δοθούν τέσσερις παραστάσεις, σήμερα Σάββατο στις 17.30 και αύριο Κυριακή στις 19.30 και την Κυριακή στις 11.30 και στις 15:00 ενώ θα ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ.

Το έργο

Το έργο είναι ένας ύμνος της αγνής και άδολης αγάπης, ενώ παράλληλα διανθίζεται με κωμικές και απρόσμενες καταστάσεις, κάνοντας την παρακολούθηση του ακόμα πιο ευχάριστη.

Η ζωντανή μουσική, τα τραγούδια, τα πλούσια κοστούμια και σκηνικά συντελούν στην παραμυθένια ατμόσφαιρα του έργου,το οποίο γράφτηκε το 1873, παραμένει μοντέρνο και επίκαιρο ακόμα και σήμερα.
Οι συντελεστές
Πέντε κορυφαίοι συντελεστές υπογράφουν και τη νέα αυτή παραγωγή. Ο αγαπημένος των παιδιών Χάρης Ρώμας σκηνοθέτησε την παράσταση ενώ έχει υπογράψει και τους στοίχους των τραγουδιών.

Ο Μιχάλης Ασλάνης δημιούργησε τα εντυπωσιακά κοστούμια. Ο Γιάννης Ζουγανέλλης έχει επιμεληθεί τη μουσική της παράστασης, ενώ χορευτικά το θίασο έχει καθοδηγήσει ο Φώτης Μεταξόπουλος, τη θεατρική διασκευή έχει κάνει ο Μάνος Βενιέρης, ενώ τα σκηνικά ζωγράφισε ο Ιωάννης Βλάχος. Τέλος την παράσταση φωτίζει ο Γιώργος Βαζαίος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Χρονοπούλου, Διονύσης Στραβοραβδης, Γιώργος Μπουκουβάλας, Σίμος Παπαναστασόπουλος, στο ρόλο του Τέρατος Ηλίας Νομικός, και στο ρόλο της Πεντάμορφης Ιριδα Μαρα.