Εσοδα 1 εκατ. ευρώ ετησίως θα έχει από το 2012 η εταιρεία Μπήτρος από την αξιοποίηση των βιομηχανικών της εγκαταστάσεων.

Κι αυτό γιατί σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί το έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού (φ/β) συστήματος ισχύος 2 MW στη βιομηχανική στέγη της εταιρείας ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ στον Ασπρόπυργο Αττικής, από την BIG SOLAR.

Το σύστημα αποτελείται από 10.278 μονοκρυσταλλικά panels ισχύος 190W το καθένα. Για την υλοποίηση του έργου έχει χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός από διεθνώς καταξιωμένες εταιρείες: Φ/Β πλαίσια (panels) της ReneSola, αντιστροφέας (inverter) ο Sinvert PVS 2000 της Siemens και βάσεις στήριξης αλουμινίου της εταιρείας Schletter.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτεί η EFG Eurobank, προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο κ. Σταύρος Γατόπουλος Δ/νων Σύμβουλος της BIG SOLAR, δήλωσε: «Η εγκατάσταση φ/β συστήματος ισχύος 2 MW στη στέγη της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ, αποτελεί το μεγαλύτερο Φ/Β έργο σε βιομηχανική στέγη στην Ελλάδα και είμαστε περήφανοι που το υλοποιεί η BIG SOLAR. Εξελίσσεται ομαλά, και η παράδοση του θα γίνει μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους».

Σχετικά με την BIG SOLAR

H BIG SOLAR εταιρεία του ομίλου ΜΠήτρος,αποτελεί την ήδη καθιερωμένη δύναμη στο χώρο των ΑΠΕ και συγκεκριμένα των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αναλαμβάνει έργα κάθε μεγέθους κι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «one-stop-shop» στον κλάδο: από την εμπορία του εξοπλισμού, την τεχνικοοικονομική μελέτη μέχρι και την παράδοση του έργου στον πελάτη «με το κλειδί στο χέρι». Ιδρύθηκε το 2009 και μέχρι σήμερα έχει εγκαταστήσει έργα συνολικής ισχύος 5 MW, σε εξέλιξη βρίσκονται έργα της ισχύος μεγαλύτερης των 10 MW, ενώ έχει πουλήσει εξοπλισμό ισχύος 25MW.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook