Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους είναι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Για πρώτη φορά, αναμένεται να κηρύξουν 24ωρη απεργία την Τρίτη 25 Οκτωβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Ωστόσο σύμφωνα με τη zougla.gr, η απόφαση για απεργία δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τα Σωματεία των εργαζομένων.

Απεργία διαρκείας, αποφάσισαν και οι ιδιοκτήτες ΔΧ φορτηγών και βυτιοφόρων αυτοκινήτων η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου το οποίο καταργεί την μεταβατική περίοδο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Για απεργίες διαρκείας προετοιμάζονται και οι εκπαιδευτικοί. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει προτείνει τριήμερες κυλιόμενες απεργίες από 24 Οκτωβρίου και η ΔΟΕ πενθήμερες απεργίες με έναρξη αύριο Δευτέρα.

Υπό κατάληψη συνεχίζει να τελεί η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται εκκαθαριστικά σημειώματα, ενώ έως την ερχόμενη Πέμπτη απεργούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Νέα αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι όλης της χώρας. Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε ότι οι δικηγόροι δεν θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους στις 26 και 27 Οκτωβρίου και στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook