Να προστατεύουν τον εαυτό τους μέσα στο νερό κυριολεκτικά, έμαθαν στο Δήμο Φαιστού, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδεύτηκαν σε όλες τις διαδικασίες πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης πνιγμών ή επικίνδυνων περιστατικών στο πιο ενδιαφέρον ίσως και διαδραστικό κομμάτι υλοποίησης του προγράμματος. Τις ανάγκες τις εκπαίδευσης ανέλαβαν εξειδικευμένοι, διπλωματούχοι επιτελείς της ελληνικής Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, οι οποίοι ήρθαν ειδικά για το πρόγραμμα από την Αθήνα.
\"\"

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού και στην πισίνα του ξενοδοχείου Ίδη, σε μια επιλογή της Δημοτικής Αρχής για αποκεντρωμένες δράσεις και σχεδιασμό. Το σύνολο των διαδικασιών επόπτευσε ο αρμόδιος Τοπικός Αντιδήμαρχος Ζαρού κ. Γιώργος Τσικριτζάκης, ο οποίος είχε συνάντηση πριν το πρόγραμμα με τους εκπαιδευτές, προκειμένου να τους ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις υλοποίησης του προγράμματος, αλλά και να ελέγξει πως όλες οι διαδικασίες θα γίνονταν άρτια.

Οι εκπαιδευτές υλοποίησαν ένα πρόγραμμα συνολικής διάρκειας περίπου 1,5 ώρας, που περιλάμβανε τόσο θεωρητικά μαθήματα, όσο και πρακτική άσκηση εντός της πισίνας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ενημερώθηκαν για όλες τις διαδικασίες πρόληψης πνιγμών, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρνονται στη θάλασσα, αλλά και για το ποια μέσα μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν ή να προλάβουν καταστάσεις.

Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, οι οποίοι εξέφρασαν συγκεκριμένες απορίες γύρω από τις παραλίες του Δήμου Φαιστού και το βαθμό επικινδυνότητας τους, προκειμένου η εκπαίδευση τους να είναι στοχευμένη.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» το σύνολο των συμμετεχόντων πρόκειται να παραλάβει σχετική πιστοποίηση, ενώ θα αποτελούν την πρώτη εξειδικευμένη και πιστοποιημένη Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook