Μία χειροβομβίδα εξερράγη σε ντισκοτέκ στο κέντρο του Ναϊρόμπι νωρίς σήμερα, τραυματίζοντας 14 ανθρώπους, όπως μεταδίδουν κενυατικά ΜΜΕ και δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη, Έρικ Μουγκάμπι.

Την είδηση μετέδωσε η εφημερίδα The Standard, ενώ ο Μουγκάμπι είπε ότι «κατά την προκαταρκτική έρευνα, ερρίφθη μια χειροβομβίδα στο εσωτερικό» του νυχτερινού κέντρου στο κέντρο του Ναϊρόμπι, που είναι εξαιρετικά πολυσύχναστο τη νύχτα. «14 άνθρωποι τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Το επεισόδιο σημειώνεται μια εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση της Κένυας εξαπέλυσε εκτεταμένες επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ στη νότια Σομαλία, μετά από μια σειρά απαγωγών σε κενυατικό έδαφος.

Η Σεμπάμπ – που θεωρείται συνδεδεμένη με την αλ Κάιντα -απείλησε να προβεί σε αντίποινα μεγάλης κλίμακας εάν τα κενυατικά στρατεύματα δεν αποχωρήσουν αμέσως, ωθώντας την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι να εκδώσει προειδοποίηση περί «άμεσης απειλής» τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook