Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της υπόλοιπης χώρας, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 22 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 18 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς με τάσεις ενίσχυσης.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται για σήμερα στην Αττική, με τη θερμοκρασία να φθάνει στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι στον Σαρωνικό και ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό, με περαιτέρω ενίσχυση από τις απογευματινές ώρες.

Αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί προβλέπονται για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook