Μονόδρομος είναι η λήξη της κατάληψης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Πρύτανης του ιδρύματος κ. Γιάννης Φίλης τα πράγματα έχουν φθάσει σε οριακό σημείο μετά και την σχεδόν δυο μηνών αναστολή ουσιαστικά της λειτουργίας του Πολυτεχνείου, καθώς \” θα πρέπει να πάμε μέχρι τα τέλη Ιούλιου για να μη χάσουν οι φοιτητές αυτά που δεν πρέπει να χάσουν.Τα πράγματα έχουν συμπιεστεί στο έπακρον\’\’ σημειώνει ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Φίλης επίσης επισημαίνει ότι η κατάληψη στο Πολυτεχνείο έπρεπε να έχει σταματήσει εδώ και καιρό, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στη σημερινή γενική συνέλευση των φοιτητών θα παρθεί η απόφαση για τη λήξη της προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ίδρυμα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα είναι τραγικά. \”Δεν θέλω καν να σκέπτομαι ότι δεν θα επαναλειτουργήσει το Πολυτεχνείο από σήμερα\” τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Σε ότι αφορά το κλίμα περί των οικονομικών η αίσθηση σημειώνει ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου είναι ανάλογη με αυτή όλου του κόσμου, δηλαδή η αίσθηση των περικοπών και του \”κουρέματος\” επισημαίνοντας παράλληλα πως για τα οικονομικά του Πολυτεχνείου θα είναι σε θέση να πει περισσότερα πράγματα όταν το ίδρυμα επαναλειτουργήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook