«Δεν πρόκειται να αντληθούν έσοδα ύψους 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τέλος του 2011» είπε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Γ. Κουκιάδης.

«Θα είμαστε ευχαριστημένοι με έσοδα 3 δισ. ευρώ», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως «αν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, θα αναλάβουν οι ξένοι".

Εν τω μεταξύ, τη δυσαρέσκεια της για την πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων εκφράζει η τρόικα.

«Στον τοµέα των ιδιωτικοποιήσεων έχει επιτευχθεί πρόοδος µε τη δηµιουργία ενός Ταµείου Ιδιωτικοποιήσεων το οποίο διοικείται µε επαγγελµατισµό. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στην προετοιµασία των περιουσιακών στοιχείων προς ιδιωτικοποίηση, και σε κάποιο βαθµό οι δυσµενέστερες συνθήκες στην αγορά, σηµαίνουν ότι τα έσοδα το 2011 θα είναι σηµαντικά χαµηλότερα απ’ ό,τι αναµενόταν», αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν, που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Ο στόχος για τα έσοδα του 2011 αναθεωρήθηκε από τον υπουργό Οικονοµικών Ευ. Βενιζέλο, από τα 5 δισ. ευρώ στα 4 δισ. ευρώ, ωστόσο η τρόικα εκτιµά ότι δεν θα επιτευχθεί. Μέχρι σήμερα, τα έσοδα από το πρόγραμμα είναι 1,32 δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από την πώληση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom (391,63 εκατ. ευρώ) και τον συνδυασµό της 10ετούς επέκτασης της υφιστάµενης αδείας του ΟΠΑΠ µε την άδεια εκµετάλλευσης για 35.000 παιγνιομηχανήματα (935 εκατ. ευρώ).

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται ο διαγωνισμός για την πώληση των Κρατικών Λαχείων ("Εθνικό Λαχείο", "Λαϊκό Λαχείο" και επανακυκλοφορία του "Ξυστό"), ενέργεια από την οποία αναµένονται έσοδα ως και 750 εκατ. ευρώ.