Το ταξίδι τους για την Αθήνα θα ξεκινήσουν, στις 5 Νοεμβρίου, οι εξοργισμένοι πολίτες της Ευρώπης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πανευρωπαϊκή συγκέντρωση.

Η πορεία τους θα αρχίσει από δεκάδες πόλεις και, αφού οργανωθούν, θα συναντηθούν στο Μπάρι της Ιταλίας και θα αποπλεύσουν για την Πάτρα, με τελικό προορισμό την Αθήνα.

Μάλιστα, θα είναι χωρισμένοι σε ομάδες 12-15 ατόμων, οι οποίες θα ακολουθήσουν παράλληλες διαδρομές, με σκοπό να συναντήσουν κόσμο, να τον προσεγγίσουν και να τον πείσουν να τους ακολουθήσει.

Κεντρικό σύνθημά τους είναι «περπατάμε προς την αξιοπρέπεια. Μαζί μπορούμε να φτάσουμε στην Ουτοπία».

Επιπλέον, όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους, «σε κάθε χωριό από το οποίο θα περνάμε, θα οργανώνουμε συνελεύσεις, με σκοπό να παροτρύνουμε τους κατοίκους να μιλάνε για την πολιτική, να συζητούν μεταξύ τους και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους. Το μήνυμά μας είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας».

Η αρχή έγινε την ημέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας, στις 15 Οκτωβρίου, όταν οι πολίτες της Ευρώπης κινήθηκαν από κάθε άκρη της Ηπείρου προς τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση και στη συνέχεια αποφάσισαν ως νέο τόπο συνάντησης την Αθήνα.

zougla.gr