Στα πλαίσια των προγραμμάτων αδελφοποίησης σχολείων, το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων θα αδελφοποιηθεί με το Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου Πάφου από την Κύπρο. Μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη θα επισκεφθούν τα Χανιά και το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων για την εναρκτήρια εκδήλωση αδελφοποίησης, στις 26 Οκτωβρίου 2011 και θα παραμείνουν στα Χανιά ως τις 30 Οκτωβρίου 2011.

Η εναρκτήρια εκδήλωση αδελφοποίησης θα γίνει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 στις 9:00 π.μ. στο κτίριο του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων στη Νέα Χώρα, όπου οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων θα καλωσορίσουν την κυπριακή αποστολή και θα την ξεναγήσουν στους χώρους του 1ου Γενικού Λυκείου. Ο διευθυντής του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη, κ. Ανδρέας Φιλιππίδης, θα παρουσιάσει την ιστορία της Κύπρου και οι Κύπριοι μαθητές θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακά τραγούδια από το νησί τους. Επίσης θα παρουσιάσουν απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτζη και θα καταθέσουν στεφάνι στους πεσόντες της Γερμανικής Κατοχής μαζί με τους μαθητές του 1ου Γενικού λυκείου Χανίων.

Την Παρασκευή 28/10/2011 οι Κύπριοι μαθητές θα παρελάσουν μαζί με τους μαθητές των χανιώτικων σχολείων στα πλαίσια της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Η κυπριακή αποστολή κατά την παραμονή της στα Χανιά θα επισκεφθεί τη μονή Αγίας Τριάδας στο Ακρωτήρι, τους τάφους των Βενιζέλων, το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου, τα μουσεία της πόλης των Χανίων, τη μονή Αρκαδίου, την πόλη του Ρεθύμνου, την Κνωσσό και την πόλη του Ηρακλείου.

Στα πλαίσια της φιλοξενίας, το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, αλλά και ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Χώρας θα παραθέσουν γεύματα για τους μαθητές και καθηγητές του αδελφού σχολείου.