Επίσκεψη-αστραπή στη Μελβούρνη πραγματοποίησαν σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο καθ’ οδόν προς την Πέρθη, προκειμένου να παραστούν στη Σύνοδο των ηγετών της Κοινοπολιτείας.

Κατά την επίσκεψή της στη Μελβούρνη η βασίλισσα, μεταξύ άλλων, εγκαινίασε το νέο Βασιλικό Νοσοκομείο των Παίδων, το οποίο κόστισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

http://www.abc.net.au/news/image/3601788-16x9-700x394.jpg

Σημειώνεται, ότι η ίδια εγκαινίασε και το αρχικό Νοσοκομείο των Παίδων το 1963. Στη βασίλισσα πρόσφεραν ανθοδέσμη η Τρίσνα και η Κρίσνα δυο κορίτσια από το Μπαγκλαντές, που γεννήθηκαν σιαμαία και χωρίστηκαν μετά από πετυχημένη εγχείριση στο ίδιο νοσοκομείο το 2009

Η βασίλισσα, την οποία έσπευσε να δει πλήθος κόσμου, επισκέφθηκε και έκθεση Αβοριγίνων στο Ian Potter Centre, στην πλατεία Federation Square της Μελβούρνης, από όπου επιβιβάστηκε σε ένα παλιό τραμ για να πάει στο Κυβερνείο! Πάντως, οι «αγανακτισμένοι» της Μελβούρνης αποφάσισαν να αναστείλουν τις διαμαρτυρίες τους λόγω της επίσκεψης της βασίλισσας, ενώ δε, δημιουργήθηκαν κι απρόβλεπτα επεισόδια, όπως στο Μπρίσμπαν, όπου ένας 22χρονος προσπάθησε να της δείξει τα οπίσθιά του προκαλώντας την οργή των Βρετανών.