Στη σύσταση δημοτικού πρατηρίου καυσίμων προχώρησε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι.

Στόχος αυτής της απόφασης δεν είναι άλλος από την εξοικονόμηση πόρων μέσω του ανεφοδιασμού των δημοτικών οχημάτων από το συγκεκριμένο πρατήριο το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Πελεκαπίνας.

Το πρατήριο θα είναι έτοιμο εντός εξαμήνου και θα διαθέτει αποκλειστικά πετρέλαιο κίνησης για τα 150 δημοτικά οχήματα εξοικονομώντας έτσι ο Δήμος Χανίων τουλάχιστον 6 με 8% από τη διαφορά της λιανικής τιμής.

Aξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο ποσοστό εξοικονόμησης είναι αρκετά μεγάλο αφού οι φετινές ανάγκες του Δήμου Χανίων σε καύσιμα πλησίασαν τις 330.000€.

Tέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, η συνεδρίαση κρίθηκε κατεπείγουσα για το λόγο ότι, δεν υπάρχει σύμβαση με προμηθευτή καυσίμων, αν και ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για το διαγωνισμό προμήθειας καυσίμων και η διαδικασία των υποψήφιων που συνεχώς μεταβάλλονται βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο και ως εκ τούτου με την παρούσα συνεδρίαση κλειδώνει ο πίνακας της κατανομής της ανάθεσης της προμήθειας των καυσίμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook