Είναι Νορβηγός πολιτικός, βουλευτής του Κόμματος της Προόδου. Εχει σύζυγο και μικρά παιδιά. Βρέθηκε πρόσφατα στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, σε επαγγελματικό ταξίδι. Τελείωσε τις δουλειές του και μετά αποφάσισε να το ρίξει λίγο έξω, …εξωσυζυγικά έξω. Επισκέφτηκε, λοιπόν, έναν οίκο ανοχής. Μισή ώρα. Σεξ επί χρήμασι. Τι το \’θελε. Καθώς έβγαινε από το ευαγές ίδρυμα, τον τσάκωσε η κάμερα του νορβηγικού καναλιού TV2 που ήταν στημένη εκεί και περίμενε.

Επί πλέον, η κοπέλα που του προσέφερε τις υπηρεσίες της επιβεβαίωσε ότι ο εν λόγω κύριος ήταν πελάτης της. Λαμπρή δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας (έστειλαν συνεργείο από τη Νορβηγία στη Λετονία για να τσεκάρει τι κάνει το βράδυ ο βουλευτής). Το βίντεο-σκανδαλάκι προβλήθηκε, βέβαια, αμέσως στη Νορβηγία. Αποτέλεσμα; Ο βουλευτής Μπάαρντ Χόκσταντ καταδικάστηκε. Πρώτον, πλήρωσε πρόστιμο 25.000 κορόνες, δηλαδή 3.200 ευρώ. Δεύτερον, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από όλες τις αρμοδιότητές του στο κόμμα. Αναρωτιέστε γιατί συνέβησαν όλα αυτά; Εχουμε και λέμε.

Στη Νορβηγία, με νόμο -ισχύει εδώ και τρία χρόνια- απαγορεύεται οι Νορβηγοί να έχουν οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση επί πληρωμή. Προσέξτε, η απαγόρευση ισχύει όχι μόνο μέσα στη Νορβηγία αλλά και στο εξωτερικό. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, ο νόμος προβλέπει και ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες. Δηλαδή, σε τελευταία ανάλυση, φτηνά τη γλίτωσε ο βουλευτής. Περίεργα πράγματα.

\’Όπως επισημαίνει σε άρθρο της η ιστοσελίδα enet.gr, η Νορβηγία (όπως και άλλες σκανδιναβικές χώρες) έχει αποφασίσει να καταπολεμήσει την πορνεία με νόμο. Ποινικοποίηση. Τιμωρούνται εκείνοι που αγοράζουν σεξουαλική «υπηρεσία» (οι πελάτες), όχι εκείνοι ή εκείνες που την πωλούν. Αναρωτιέμαι. Αυτός νόμος δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να καταπολεμήσει την πορνεία. Σίγουρα όμως είναι ό,τι πρέπει για τους ηθικολόγους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook