Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ προχώρησαν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών απεξάρτησης για κρατούμενους χρήστες εντός της φυλακής, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους κρατούμενους να έρθουν πιο κοντά στη θεραπεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραχωρήθηκε νέος ανεξάρτητος χώρος στο κατάστημα κράτησης Αλικαρνασσού ο οποίος διαμορφώθηκε από κρατούμενους και μέλη του προγράμματος φυλακών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και υποστηρίχτηκε οικονομικά από το Σύλλογο Οικογένειας του προγράμματος, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες διεξαγωγής των ομάδων συμβουλευτικής των εξαρτημένων.

Την Τρίτη το απόγευμα (25/10/2011) σε κλίμα ιδιαίτερο ζεστό και συγκινητικό εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.Ειρηναίο παρουσία του Διευθυντή της Φυλακής κ.Μαυραντωνάκη Κων/νου, του προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του σωφρονιστικού προσωπικού. Παρόν ήταν μέλη και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικογένειας του προγράμματος.

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου χώρου τα μέλη των ομάδων αυτοβοήθειας στην Κ.Φ.Αλικαρνασσού δήλωσαν: « … με τη διευκόλυνση και την υποστήριξη της Διεύθυνσης και του προσωπικού της φυλακής, παραχωρήθηκε ο δικός μας χώρος ο οποίος θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ομάδων αυτοβοήθειας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ που υποστήριξε οικονομικά τη διαμόρφωσή του και παράλληλα με δική μας προσωπική εργασία δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο χώρο, μια πινελιά ζωής μέσα στο μουντό και άχαρο περιβάλλον της φυλακής, όπου η δυστυχία και η μιζέρια είναι περίσσια. Πιστεύουμε ότι αυτός ο χώρος, θα είναι ένας φάρος ελπίδας και για άλλους κρατούμενους που βιώνουν το πρόβλημα της εξάρτησης και ένα ερέθισμα για να συνειδητοποιήσουν ότι η χαρά της ζωής είναι ο διαρκής αγώνας για τη ζωή μέσα από κάθε λογής δυσκολία ..».

Η θεραπευτική παρέμβαση στο πλαίσιο λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Αλικαρνασσού στοχεύει στη:

• Γνωριμία – Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ

• Συμβουλευτική υποστήριξη των κρατουμένων χρηστών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook