Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών της ελάσσονος αντιπολίτευσης για την συμφωνία που επετεύχθει στην σύνοδο κορυφής αναφορικά με το Ελληνικό χρέος.

Αλέκα Παπαρήγα

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε από τις Βρυξέλλες μετά τη συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.

«Δεν βρίσκω κατάλληλα λόγια να τα χαρακτηρίσω. Είχε το θράσος να πει ότι ο ελληνικός λαός συμφωνεί με τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι δεν χαρίστηκε τίποτα στη χώρα.

«Το κούρεμα θα το πληρώσει ο λαός» συνέχισε.

Γιώργος Καρατζαφέρης

«Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι γι\’ αυτά που αποδέχθηκαν, είναι πολύ περισσότεροι επικίνδυνοι με τον τρόπο που θέλουν να τα παρουσιάσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπολύοντας μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Παρέπεμψε στο 1983 και την υπογραφή για τις αμερικανικές βάσεις και υποστήριξε πως «ενώ υπέγραφαν την παραμονή των αμερικανικών βάσεων, ζητωκραύγαζαν \’οι βάσεις έφυγαν, ο αγώνας δικαιώνεται\’. Τώρα τι δικαιώνεται;» αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Η θεσμοποίηση της ταπείνωσης».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του χαρακτηρίζοντάς τους είτε «ανυποψίαστους», είτε «πολιτικά δόλιους».

«Ο πρωθυπουργός και η παρέα του ή είναι ανυποψίαστοι ή κάτι πολύ χειρότερο. Πολιτικά δόλιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας

Αρνητικές εξελίξεις για τους πολίτες βλέπει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη συμφωνία για «κούρεμα» 50% του χρέους.

Παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε την ανάγκη διαγραφής του χρέους, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, αλλά και λάθος συνταγή πολιτικής που γεννά ύφεση και πολλαπλασιάζει το χρέος.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην εποπτεία, λέγοντας ότι θα είναι μόνιμη και μακράς διαρκείας.

Ντόρα Μπακογιάννη

Η διαγραφή του χρέους από μόνη της μετά βεβαιότητας δεν είναι ούτε επίτευγμα ούτε λόγος πανηγυρισμού. Σήμερα ξημερώνει μια άλλη μέρα. Η Ελλάδα θα μείνει δέκα χρόνια εκτός αγορών και είναι υποχρεωμένη να έχει πλεονάσματα ταχύτατα. Πάνω από όλα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει μια ουσιαστική αναπτυξιακή πολιτική για τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας. Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα.

Η κ. Μπακογιάννη συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε δύο χρόνια να εφαρμόσει την πρώτη πολιτική, κατά συνέπεια είναι αδύνατον να εφαρμόσει και τη δεύτερη.

«Αυτό που απαιτείται είναι μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με ανθρώπους υπεράνω κομμάτων, οι οποίοι θα υποστηριχθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αν έχουμε την ωριμότητα να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Άλλως πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, το λόγο θα πρέπει να έχει λαός» κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook