Με ένα από τα πιο εντυπωσιακά ράλι των τελευταίων μηνών «υποδέχθηκαν» οι ευρωπαϊκές αγορές τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και τη λύση στην οποία κατέληξαν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Η αίσια κατάληξη του ολονύχτιου θρίλερ με το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ενίσχυση του EFSF, ικανοποίησαν πλήρως τους αδημονούντες επενδυτές και το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε εύγλωττα στις επιδόσεις των αγορών.

Είναι ενδεικτικό ότι σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι τραπεζικές μετοχές ήταν αυτές που πρωταγωνίστησαν και επιδόθηκαν σε ένα ξέφρενο ράλι, ενώ και το ευρώ καλπάζει έχοντας νωρίτερα διασπάσει και την ισοτιμία του 1,42 προς το δολάριο.

Στο κλείσιμο της Ευρώπης ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 2,89% στις 5.714 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άλμα 5,35% στις 6.338 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC40 κέρδισε ποσοστό 6,28% τερματίζοντας στις 3.369 μονάδες.

Σε ανοδικό ράλι έχουν επιδοθεί και οι μετοχές στη Wall, με άνοδο άνω του 2% κατά μέσο όρο. Πέραν των θετικών εξελίξεων στην Ευρώπη, μεγάλο ρόλο στο «πάρτι» παίζουν και τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Οδεύοντας προς τη λήξη της συνεδρίασης ο Dow ενισχύεται κατά 2,58%, στις 12.175 μονάδες, ο S&P σημειώνει κέρδη άνω των 3 ποσοστιαίων μονάδων στα επίπεδα των 1.281 και ο δείκτης Nasdaq κινείται στο +3,2% και στις 2.736 μονάδες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook