Η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα προκαλέσουν ελλείψεις στο νερό τα προσεχή χρόνια.

Η παραπάνω εκτίμηση προέρχεται από το στόμα του ειδικού σε θέματα νερού, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Ρόμπερτ Γκλέννον .

“Τη διετία 1985-86 καταγράφηκαν ιστορικά υψηλά επίπεδα νερού και 25 χρόνια μετά βρισκόμαστε σε ιστορικό χαμηλό”.Ως αιτίες προβάλλονται η απομείωση των πάγων εξαιτίας των θερμότερων χειμώνων και η μεγαλύτερη εξάτμιση του νερού.

Ο Γκλέννον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και λέει πως ενάντια στην κοινή άποψη “οι υδάτινοι πόροι είναι περιορισμένοι”.“Η συντόμευση της χειμερινής περιόδου σημαίνει ότι το νερό εκτίθεται περισσότερο στον αέρα, άρα και μεγαλύτερη εξάτμιση. Η επιτάχυνση των κύκλων εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας είναι πολύ ανησυχητική” καταλήγει ο Γκλέννον.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, ο κυβερνήτης του Οχάιο, ακολουθώντας την προτροπή περιβαλλοντικών οργανώσεων, προέβαλλε βέτο στην δίχως περιορισμού αφαίρεση 5 εκατομμυρίων γαλονιών νερού από τις λίμνες και ποτάμια της Πολιτείας κάθε 90 μέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook