Σε ένδειξη καλής θέλησης και βάση των διαβεβαιώσεων που έλαβαν πως εντός της εβδομάδας θα λυθεί το πρόβλημα με την μη έγκριση της σύμβασής τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι διοικήσεις των υπεραστικών ΚΤΕΛ Κρήτης, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κανονικά αύριο τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω του ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστέρησε να εγκρίνει την σχετική σύμβαση με αποτέλεσμα η συμβεβλημένη τράπεζα να αρνείται να προκαταβάλει στα ΚΤΕΛ μέρος των χρημάτων.

Όπως είχε εξηγήσει μιλώντας στο στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Μανώλης Χαχλιούτης «έχουμε μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενώ υπάρχει νόμος για την παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2011, εντούτοις το ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε να γίνει εκ νέου προσυμβατικός έλεγχος. Η τράπεζα, όπως είναι φυσικό, αρνείται να μας προκαταβάλει τα αντίστοιχα ποσά της αν δεν της καταθέσουμε τη σύμβαση υπογεγραμμένη».

Τα έξοδα μόνο για την πληρωμή πετρελαίου για την μετακίνηση των μαθητών αγγίζουν τις 350.000 ευρώ το μήνα, ενώ ήδη υπάρχουν και χρωστούμενα για το μεταφορικό έργο που έχει εκτελεστεί από την αρχή του χρόνου.

«Φτάνουμε σε πραγματική απόγνωση, δεν έχουμε χρήματα για να βάλουμε πετρέλαιο στα αυτοκίνητα και ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι από Δευτέρα να σταματήσουμε τη μεταφορά των μαθητών. Ήδη λόγω της οικονομικής μας κατάστασης έχουμε περικόψει δρομολόγια από την ενδοχώρα και όλη αυτή η κατάσταση αποβαίνει εις βάρος του επιβατικού κοινού και των πολιτών», είχε πει ο κ. Χαχλιούτης την περασμένη Τρίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης κ Καψανάκης είχε τονίσει οτι αν δεν υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά την περίοδο από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του 2011, τότε από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν τη μεταφορά των μαθητών.

Όμως τις ημέρες που ακολούθησαν δόθηκε η διαβεβαίωση πως η σύμβαση θα εγκριθεί εντός της εβδομάδας και έτσι οι λεωφορειούχοι αποφάσισαν να αναστείλουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν τις μεταφορές των μαθητών.