Ένας Παλαιστίνιος νεκρός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες μετά την εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών υπό αιγυπτιακή μεσολάβηση. Το τελευταίο διήμερο έχουν σκοτωθεί δέκα Παλαιστίνιοι μαχητές και ένας Ισραηλινός πολίτης στο χειρότερο ξέσπασμα βίας εδώ και μήνες στην περιοχή.

Το Ισραήλ και οι Παλαιστιακές ένοπλες οργανώσεις τερμάτισαν νωρίτερα τις εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας. Η εκεχειρία -μετά τα αιματηρά επεισόδια του Σαββάτου με τουλάχιστον 10 νεκρούς- εξασφαλίστηκε με την διαμεσολάβηση του Καΐρου, είπε ένας αξιωματούχος της αιγυπτιακής κυβέρνησης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ αποδέχεται την εκεχειρία

Η ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Γάζα ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την εκεχειρία που συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα της Αιγύπτου, την επομένη μιας ημέρας βίαιων επεισοδίων με δέκα νεκρούς, εννέα Παλαιστίνιους και έναν Ισραηλινό.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι 12 ρουκέτες ερρίφθησαν κατά του Ισραήλ από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες και η τελευταία ερρίφθη στις 07:00 χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook