Κατ\’ ιδίαν συνάντηση με τον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το πρωί της Πέμπτης στις Κάννες, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της G20. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του προέδρου των ΗΠΑ με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας θα βρεθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη υπό το φως των αποφάσεων που ελήφθησαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει επί της συμφωνίας ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έβαλαν τα θεμέλια για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ «αναμένουν με ανυπομονησία την πλήρη ανάπτυξη και τη γρήγορη εφαρμογή του σχεδίου τους».

Η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στις διεθνείς υποθέσεις Λέιλ Μπρέινερντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι στο πλαίσιο της G20 η Ουάσινγκτον πρόκειται να ζητήσει «τις λεπτομέρειες» σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου.

Η ίδια επισήμανε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι είναι «πολύ σημαντικά» τα βήματα που έκανε η Ευρώπη προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook