Ο πρεσβύτερος του καθεδρικού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτησή του επειδή, λόγω της κατασκήνωσης ακτιβιστών του κινήματος «Occupy London» έξω από αυτόν, ασκείται συνεχώς κριτική στη διοίκηση του ναού και έμμεσα τις ενέργειες του.

Στη δήλωσή του ο Γκρέιαμ Νόουλς επισημαίνει ότι καθώς η κριτική στα μέσα ενημέρωσης και τη κοινή γνώμη για το ναό αυξάνεται, «η θέση μου ως πρεσβυτέρου του ναού γίνεται δυσβάστακτη».

Προσθέτει ότι ήρθε η ώρα για μία νεότερη προσέγγιση και ότι είναι καλύτερο να παραιτηθεί για να επιτρέψει σε μία καινούργια ηγεσία να δοκιμαστεί». Ζητά ακόμη να γίνει ένας «ανοιχτός και διαφανής διάλογος» ανάμεσα στους διαδηλωτές και όσους επιθυμούν την αποχώρησή τους.

Όπως αναφέρει το in.gr, η παραίτηση του Νόουλς έγινε δεκτή από τον επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, αρχιεπίσκοπο του Καντέμπουρι, Ρόουαν Γουίλιαμς, «με μεγάλη θλίψη».

Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση ιερωμένου του ναού μέσα σε λίγες ημέρες, αφού την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε ιερέας που θεωρούνταν γενικά φιλικά διακείμενος στους ακτιβιστές.

Έξω από το ναό έχουν κατασκηνώσει εδώ και 15 ημέρες περίπου 200 ακτιβιστές σε διαμαρτυρία, μεταξύ άλλων, για τον καπιταλισμό και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Το κίνημα από την πλευρά του επισημαίνει ότι οι ενέργειες του δεν στρέφονταν κατά του ιερατικού προσωπικού του καθεδρικού, αν και αναγνωρίζει ότι στην οι ιερωμένοι του ναού είναι διχασμένοι για το πώς θα φερθούν στους διαδηλωτές.

Η πόλη του Λονδίνου και ο ναός προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από τον ανοιχτό χώρο μπροστά στο ναό ο οποίος παρέμενε ως την Παρασκευή κλειστός για λόγους υγιεινής και ασφάλειας.

Μέσα στην εβδομάδα θα τους επιδοθεί αίτημα για την αποχώρησή τους και, αν δεν το πράξουν, θα παραπεμφθεί το ζήτημα εκ νέου στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook