Τις αποφάσεις για την συνένωση των κλινικών του Νοσοκομείου Χανίων και την συνένωση του Νοσοκομείου με το Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων, καθώς επίσης και τις συνενώσεις των κλινικών του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου υπέγραψε ο διοικητής της Yγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ.Πανίκου Καρατσή, στο Νοσοκομείο Χανίων εννέα κλινικές συνενώνονται σε τέσσερις και δύο ακτινοδιαγνωστικά τμήματα σε ένα. Επίσης 16 τμήματα του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου συνενώνονται σε οκτώ.

Νοσοκομείο Χανίων – ΘΨΠΧ


Οι κλινικές που συνενώνονται είναι οι εξής :

Α’ και Β’ Παθολογικές κλινικές στην Παθολογική κλινική
Α’ και Β’ Χειρουργικές κλινικές στην Χειρουργική κλινική
Α’ και Β’ Νευρολογικές κλινικές στην Νευρολογική κλινική
Α’, Β’ και Γ’ Ψυχιατρικές κλινικές στην Ψυχιατρική κλινική
Α’ και Β’ Ακτινοδιαγνωστικά τμήματα στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην απόφαση η συνένωση των κλινικών του Νοσκομείου και του Θεραπευτηρίου που διοικούνται από Ενιαίο Συλλογικό Όργανο Δ ιοίκησης, γίνεται «προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός αλλά και περιορισμός των δαπανών τους που θα υλοποιηθεί με την εφαρμογή κοινών λειτουργιών».

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο κ.Χαράλαμπος Δουλγεράκης, ο οποίος – πλέον – διοικεί και τα δύο ιδρύματα, από την συνένωση των κλινικών «δεν θα υπάρχει επίπτωση στην περίθαλψη των ασθενών, πέραν του ότι θα συνενωθούν οι δυνάμεις και θα αυξηθεί το διαθέσιμο προσωπικό. Δηλαδή θα υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση των ασθενών ενώ η συνένωση του προσωπικού θα διευκολύνει την λειτουργία μας»

Με την συνένωση θα θεωρείται πλέον πως η δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη στα Χανιά θα διαθέτει 600 νοσοκομειακές κλίνες (460 κλίνες του Νοσοκομείου και 140 κλίνες του ΘΨΠΧ στις εξωτερικές δομές που λειτουργούν βάση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης).

Ενισχύεται το ΤΕΠ

Στο μεταξύ προχωρά με ταχείς ρυθμούς η ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το ΤΕΠ θα στελεχωθεί με τέσσερις γιατρούς με ειδικότητα στην επειγοντολογία προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των γιατρών των κλινικών που εφημερεύουν και στο ΤΕΠ, και παράλληλα να αποτελέσει ανεξάρτητο τμήμα.

ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Σε ότι αφορά στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, αυτά πλέον, σύμφωνα με την απόφαση θα έχουν υπο κοινή διοίκηση τα εξής τμήματα :

Παιδιατρικό τμήμα, Αναισθησιολογικό τμήμα, Ακτινολογικό τμήμα, Παθολογικό τμήμα, Χειρουργικό τμήμα, Καρδιολογικό τμήμα, Ορθοπεδικό τμήμα, Γυναικολογικό-Μαιευτικό τμήμα.

Παράλληλα συνενώνονται οι 760 κλίνες του ΠΑΓΝΗ με τις 440 κλίνες του Βενιζέλειου και διοικητικά η δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη στο Ηράκλειο θα διαθέτει 1.200 κλίνες.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook