Με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την ΕΠΣΗ ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου το «Παγκρήτιο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2011». Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στα γραφεία της ΕΠΣΗ παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου και του μέλους της διοίκησης Βαγγέλη Παπαγγελή παρουσιάστηκε το τουρνουά στο οποίο πρόκειται να λάβουν μέρος περισσότερα από 3000 παιδιά.

«Εκτός από τις επενδύσεις σε επίπεδο υποδομών στην Κρήτη θα πρέπει να επενδύουμε και στον ανθρώπινο παράγοντα και ένα παραπάνω στα παιδιά» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του υγιούς αθλητισμού.

«Μικρή Ολυμπιάδα» χαρακτήρισε την αθλητική οργάνωση ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη «γιατί το τουρνουά, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, κινδύνευσε να μην πραγματοποιηθεί λόγω οικονομικών δυσκολιών».

Στο Παγκρήτιο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου που θα διεξάγεται κάθε Σαββατοκύριακο από 5 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2011, πρόκειται να συμμετέχουν συγκεκριμένα 3100 παιδιά από 157 ομάδες του νησιού, καθώς και 35 ακαδημίες ποδοσφαίρου. Θα γίνουν συνολικά 600 αγώνες με την συμμετοχή 19 διαιτητών και την ιατρική επίβλεψη 19 γιατρών. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.