Ευθεία αναφορά στην κρίσιμη οικονομική φάση, που διέρχονται η Ιταλία, αλλά και η Ελλάδα, γίνεται σε ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης.

«Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρακολουθεί την πορεία των χρηματαγορών, σε επαφή με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Τζάνι Λέτα, και τον υπουργό οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, και ετοιμάζει τη λειτουργική εφαρμογή των μέτρων της ατζέντας που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστεί στους εταίρους του G20», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Ελλάδα, η κυβέρνηση σχολιάζει ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αρνητική εξέλιξη των συναλλαγών επηρεάζεται σημαντικά και από την ελληνική απόφαση να οργανωθεί δημοψήφισμα, σχετικά με το σχέδιο διάσωσης, που καθόρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για μια απρόσμενη απόφαση που προκαλεί αβεβαιότητα, μετά την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Σύνοδο, παραμονές της σημαντικής συνάντησης του G20».

Ειδικότερα, σχετικά με τη δέσμη μέτρων, που καλείται να εγκρίνει και να εφαρμόσει η Ιταλία, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, συνομιλώντας τηλεφωνικά με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, έκανε γνωστό ότι «το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ευθύνες λόγω της επιδείνωσης της χρηματιστικής κρίσης της χώρας».

Η ιταλική αντιπολίτευση εξακολουθεί, ωστόσο, να ζητά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τη σύστασηκυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook