Παρά τις δραματικές εξελίξεις και τα... δημοψηφίσματα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, ετοιμάζεται πυρετωδώς για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ο επικεφαλής του IIF μάλιστα όπως σημειώνει το Newsit.gr, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ντάλαρα για την εξαγγελία περί δημοψηφίσματος, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Αφού τα είπαν Βενιζέλος-Νταλάρα, το IIF εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το Ινστιτούτο εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες για την εφαρμογή της συμφωνίας που προβλέπει συμμετοχή των τραπεζών στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 50%.

«Με τις ελληνικές αρχές θα συνεργαστούμε στενά καθώς επίσης με τους υπεύθυνους στην ευρωζώνη και με άλλα ενδιαφερόμενα μέλη, ώστε να συμφωνήσουμε για τις λεπτομέρειες, να οριστικοποιήσουμε, να υλοποιήσουμε την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, που αποσκοπεί στη στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ώστε να αναρρώσει από την τωρινή κρίση, να βρει πρόσβαση στη (δανειακή) αγορά, να θέσει τα θεμέλια για μια νέα ανάπτυξη», αναφέρει η ανακοίνωση.