10 χρόνια πέρασαν από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Χιλιάδες θεωρίες συνωμοσίας γράφηκαν, ακούστηκαν, συζητήθηκαν για την πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Μπους «έδειξε» αμέσως την Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Με το πέρασμα των χρόνων ακούστηκαν κι άλλες εκτιμήσεις. Ακόμη και ότι ήταν η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση εκείνη που οργάνωσε το χτύπημα, μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσει έναν ακόμη πόλεμο κατά του Ιράκ και του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ένα video που βλέπει τώρα, 10 χρόνια και κάτι μετά, το φως της δημοσιότητας «σκοτώνει» όπως γράφει η Daily Mail, τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.

Πολλοί από εκείνους που υποστήριξαν ότι οι επιθέσεις δεν έγιναν από την Αλ Κάιντα, στάθηκαν στο γεγονός της κατάρρευσης του κτιρίου 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Υποστήριξαν ότι το συγκεκριμένο κτίριο, που βρισκόταν απέναντι από τους Δίδυμους Πύργους και ενωνόταν με το WTC με εξωτερικές πεζογέφυρες, κατέρρευσε από εκρηκτικά.

Το video όμως που κάνει τώρα το γύρο του διαδικτύου δείχνει πως το κτίριο 7 κατέρρευσε εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στους Δίδυμους Πύργους μετά τη συντριβή των δυο αεροσκαφών της United Airlines. Από την πυρκαγιά, τα εξωτερικά μεταλλικά δοκάρια λυγίζουν και ο ένας όροφος καταρρέει μετά τον άλλο.

Ο κυριότερος ένοικος του 47οροφου κτιρίου ήταν η τράπεζα Salomon Smith Barney. Όμως εκεί είχαν επίσης γραφεία η CIA, το υπουργείο Άμυνας, η εταιρία κοινής ωφέλειας coned και υπηρεσία Εσόδων.

(newsit)