Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, ανέφερε σήμερα την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει λιγότερες «δυσκολίες» υπό το νέο σχέδιο διάσωσης που επεξεργάσθηκαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τις εν λόγω δηλώσεις έκανε εν όψει της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στις Κάννες και ενώ η πρόταση για την διοργάνωση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δημιουργεί αμφιβολίες για την εφαρμογή του προγράμματος.

«Παραμένει ακόμα ένας δύσκολος δρόμος, αλλά κατά την άποψή μου είναι πιο ρεαλιστικός δρόμος, από αυτόν που ακολουθούσαμε τους τελευταίους 18 μήνες», είπε ο Νταλάρα στην Ουάσινγκτον.

Η συμφωνία επίσης προβλέπει λιγότερο «επώδυνα» μέτρα λιτότητας, εκτίμησε ο Νταλάρα, προβλέποντας ότι θα δώσει ένα «δρόμο που θα δείξει το φως στην άκρη του τούνελ για τον ελληνικό λαό».

Ο Νταλάρα δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει η πιθανότητα η Ελλάδα να επιστρέψει στις διεθνείς χρηματαγορές το 2015, εάν εκπληρώσει τους όρους των πιστωτών της, ενώ το ΔΝΤ προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2021.

Σύμφωνα με το IIF, η απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ «θα συμβάλει στην προσέλκυση νέου κεφαλαίου και θα ξεμπλοκάρει την πρόσβαση στις αγορές».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook