Τις ανησυχίες του σχετικά με το ελληνικό δημοψήφισμα καθώς και τους φόβους ότι αυτό θα καταστήσει την Πορτογαλία ευάλωτη εξέφρασε ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ στη διεθνή οικονομική και πολιτική κοινότητα.

Ο Πάουλο Πόρτας δήλωσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνθήκες οι οποίες καλλιεργούν ανασφάλεια και απρόοπτα».

Για αυτό και, απευθυνόμενος στους Πορτογάλους πολίτες, τους κάλεσε «να στηρίξουν τη σταθερότητα και τη συναίνεση στη χώρα τους». Ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής, Λουί Καπούλας Σάντος, δήλωσε στα πορτογαλικά Μ.Μ.Ε. ότι το ελληνικό δημοψήφισμα «αποτελεί μια παράμετρο πρόκλησης αναστάτωσης (στην Ευρωζώνη), προκαλεί αβεβαιότητα».

Η Πορτογαλία είναι η τρίτη χώρα – μέλος της Ευρωζώνης, μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, που έλαβε έκτακτη οικονομική βοήθεια από Ε.Ε., Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ., ύψους 78 δισ. ευρώ, σε μια τριετία. Ήδη, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, έχει αναγγείλει ότι θα ζητήσει από την τρόικα να επισκεφθεί τη Λισαβόνα, για να συζητηθεί η αναπροσαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Οι ανησυχίες των Πορτογάλων πολιτικών απορρέουν από την περίοδο αστάθειας, καθώς, πριν λάβει η χώρα την οικονομική βοήθεια, είχαν κηρυχθεί πρόωρες εκλογές, λόγω των αντιδράσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook