Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να μπεί στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή στις επιδοτήσεις , σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Την ίδια ώρα χιλιάδες αγρότες σε ολόκληρη την χώρα και στην Κρήτη έχουν περιέλθει σε απόγνωση καθώς , αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η προκαταβολή της επιδότησης θα καταβαλλόταν στα τέλη Οκτωβρίου.

Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί να προγραμματίσουν ανάλογα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (επιταγές κλπ) και τώρα να έχουν βρεθεί ξεκρέμαστοι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκανδαλίδης στην τηλεοπτική εκπομπή «εμείς είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα παίρνανε οι αγρότες τα χρήματα. Ήμασταν έτοιμοι σαν Υπουργείο, φτιάξαμε το αρχείο των επιδοτήσεων, το στείλαμε στην Αγροτική Τράπεζα. Το πρόβλημα είναι μέσα σε αυτό το “ρημαδομηχανισμό” στήριξης, μεταβατικά στάδια, Υπουργείο Οικονομικών, επιτόκια κλπ.. Αργήσανε λίγο να μαζευτούν τα χρήματα. Μαζεύονται αυτές τις μέρες από την Αγροτική Τράπεζα, μας υποσχεθήκανε ότι μέχρι την Παρασκευή, μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες».

Και κατέληξε: «Ελπίζω ότι μέσα στην άλλη βδομάδα, οπωσδήποτε μέσα στην άλλη βδομάδα και ελπίζω πριν τις 10 Νοεμβρίου θα πάρουν τα χρήματα τους οι άνθρωποι. Και μιλάμε για 1.100.000.000 € που θα πάει απευθείας στα βιβλιάρια των αγροτών και άλλα τόσα χρήματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Σε αυτό πιστεύω ότι θα είμαστε συνεπείς και αυτό είναι μια μεγάλη ανάσα για τους ανθρώπους αυτούς, που όπως όλοι οι Έλληνες περνάνε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Καμπουράκη αν η ενίσχυση θα δοθεί στις 15 του μήνα ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Μέχρι στις 10 Νοεμβρίου το αργότερο θα είναι στα βιβλιάρια τους».

Flashnews (με πληροφορίες απο agrotypos.gr)