Σε «εθνική συνεννόνηση για τη διάσωση της χώρας» κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης, απορρίπτοντας την άμεση προσφυγή στις κάλπες λέγοντας πως «το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτην την περίοδο είναι οι εκλογές».

Μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο Γ.Κουτρουμάνης ανέφερε πως επειδή η χώρα «δεν μπορεί να μείνει ούτε μία δεν πρέπει να ακυρώσουμε τις δικές μας προσπάθειες και τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού, θεωρώ ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απόψε είναι αναγκαία πράξη ύψιστης πολιτικής ευθύνης».

Ξεκαθάρισε πως αυτή η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν πρέπει να είναι υπηρεσιακή αλλά μια κυβέρνηση δράσης, που θα εξασφαλίσει στη χώρα σταθερότητα ώστε να εξασφαλίσει την έκτη δόση αλλά και να υπογράψει την νέα δανειακή σύμβαση, την οποία χαρακτήρισε «ευεργετική απόφαση».

Όπως τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης είναι «καλοδεχούμενοι» όσοι θέλουν να αναλάβουν υποχρεώσεις σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά – διευκρίνισε – πως δεν έχει πειστεί με τα όσα έως τώρα άκουσε από την αντιπολίτευση για τις προθέσεις της, ωστόσο ευχήθηκε να διαψευστεί σ\’ αυτό. Αλλιώς, όπως είπε, είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση Παπανδρέου να το κάνει μόνη της, προσθέτοντας πως η χώρα δεν μπορεί να μείνει ούτε ώρα χωρίς κυβέρνηση ενώ το να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές «είναι το τελευταίο που χρειάζεται».

Ο υπουργός Εργασίας με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ανέδειξε το «πρόβλημα του υπουργείου Εργασίας» ως το ουσιαστικό πρόβλημα για τον τόπο επισημαίνοντας πως αυτό είναι η αδυναμία πληρωμής των συντάξεων και των άλλων παροχών «κι αυτό είναι η χρεοκοπία». Όπως είπε για να υπερπηδηθεί αυτό το πρόβλημα απαιτείται δουλειά ώστε να καταβληθεί η δόση έτσι ώστε το Δημόσιο να χρηματοδοτεί τα Ταμεία.

«Πετύχαμε πολλά ως τώρα, αλλά χρειάζονται κι άλλα» σημείωσε ο κ. Κουτρουμάνης προσθέτοντας πως επετεύχθη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 2,6 δισ. πρέπει ωστόσο να εισπραχθούν 262 εκ. ευρώ από τις φαρμακευτικές εταιρείες μέχρι το τέλος του χρόνου, να ολοκληρωθεί η επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, να εξασφαλιστούν 800 εκ. ευρώ από παρελθούσες οφειλές και άλλες εκκρεμότητες ώστε να κλείσει ο χρόνος.

Προκειμένου να καταδείξει την αναγκαιότητα της σταθερότητας, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, ο υπουργός Εργασίας είπε πως επειδή κάποιοι πίστεψαν ότι έχει κλονιστεί η κυβέρνηση αποστέλλουν εξώδικα με τον ισχυρισμό πως είναι παράνομο το ηλεκτρονικό συνταγολόγιο.

Τέλος ο κ. Κουτρουμάνης χαρακτήρισε «απίστευτο» αυτό που γίνεται στη χώρα την τελευταία περίοδο μετά από δύο χρόνια μεγάλων θυσιών και σκληρών διαπραγματεύσεων να έχουμε καταφέρει μια ευεργετική απόφαση και να είμαστε έτοιμοι να την απεμπολήσουμε. «Είμαστε έτοιμοι να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα» είπε και κάλεσε την Βουλή να υπερψηφίσει την κυβέρνηση κάνοντας μια πράξη ύψιστης πολιτικής ευθύνης.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook