Η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να βελτιώνεται ελαφρώς, αν και η μάχη για την επανεκλογή του θα είναι δύσκολη αν αντίπαλός του από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς.

Το 49% των Αμερικανών επιδοκιμάζουν την πολιτική του Ομπάμα, άνοδος 2 μονάδων σε σχέση με τον Οκτώβριο.
Αν και ακόμη χαμηλό, το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι η χώρα είναι στο σωστό δρόμο έχει επίσης αυξηθεί στο 25% από το 21% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα το ποσοστό που πιστεύει ότι οδεύει σε λάθος δρόμο μειώθηκε στο 70% από το 74%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Ομπάμα θα ερχόταν δεύτερος μετά τον Ρόμνεϊ αν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2012 γίνονταν τώρα, με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης να κερδίζει το 44% των ψήφων και ο Ομπάμα το 43%.

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση του Ρόιτερς που δείχνει τον Ρόμνεϊ μπροστά από τον αμερικανό πρόεδρο, αν και αυτό το μικρό προβάδισμα είναι μέσα στα όρια του δημοσκοπικού λάθους.

Τον Σεπτέμβριο ο Ομπάμα ήταν 6 μονάδες μπροστά από τον Ρόμνεϊ. Πάντως ο αμερικανός πρόεδρος είναι σταθερά μπροστά από τους δύο άλλους Ρεπουμπλικάνους που επιδιώκουν να κερδίσουν το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, τον επιχειρηματία Χέρμαν Κέιν και τον κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου έως χθες Πέμπτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook