Απάτη σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας επιχείρησε να διαπράξει ένας 36χρονος Ηρακλειώτης, που σχεδίασε με ένα γερμανό συνεργό του, την κλοπή του αυτοκινήτου του, προκειμένου να εισπράξει σχετική αποζημίωση.

Το χρονικό της απάτης

Στις 11 Μαϊού, ο 36χρονος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, την κλοπή του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, το οποίο είχε σταθμεύσει πλησίον του κολυμβητηρίου στην περιοχή Ξηροπόταμου στο Ηράκλειο.

Όπως προέκυψε όμως από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, το αναφερόμενο όχημα μεταφέρθηκε με ακτοπλοϊκό μέσο, από λιμάνι της πόλης Βελγίου, σε πόλη της Δυτικής Αφρικής.

Η αρχική μεταφορά του οχήματος, διαπιστώθηκε από τις Βελγικές αρχές στις 14 Μαρτίου 14-03-2011, δηλαδή σε χρόνο προγενέστερο της δήλωσης της κλοπής του.

Ο 36χρονος, προσερχόμενος το Μάιο στη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, κατέθεσε εν γνώσει του ψέματα, σχετικά με το αναληθές περιστατικό της κλοπής του οχήματός του.

Έπειτα, με την χρήση της ψευδούς βεβαίωσης και με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, έπεισε την εταιρεία ασφάλισης οχήματος στην εκπλήρωση συμβατικής υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης ποσού 11.000 ευρώ, η οποία έως και σήμερα (05/11/2011) δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η ομολογία του 36χρονου

Την Παρασκευή, ο 36χρονος, εξεταζόμενος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ομολόγησε την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, δηλώνοντας ότι απέστειλε το όχημα με μεταφορική εταιρεία η οποία εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε μεσάζοντα υπήκοο Γερμανίας, προκειμένου αυτός να πετύχει την πώληση και αποστολή του σε χώρα της Αφρικής, πράξη από την οποία ο τελευταία αναφερόμενος αλλοδαπός, αποκόμισε κέρδος ποσού 2.000 ευρώ, ως αντίτιμο της τελικής πώλησης.

Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου ωστόσο θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και την… ασφαλιστική εταιρεία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook