Στην Κρήτη επέστρεψαν οι δύο καπετάνιοι του καναδικού σκάφους “Tahrir” και του ιρλανδικού “Saoirse” , σκάφη τα οποία, το μεσημέρι της Παρασκευής ισραηλινά πολεμικά πλοία κατέλαβαν σε διεθνή ύδατα και συνέλαβαν τους 27 συνολικά ακτιβιστές από 9 χώρες και τους δύο κρήτες καπετάνιους.

Τα δύο σκάφη μετείχαν στη νέα επιχείρηση για το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας με το όνομα «Freedom Waves”, η οποία διοργανώθηκε μυστικά μετά την τελευταία επιχείρηση του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ.

Καπετάνιοι όπως αναφέρθηκε και στα δύο σκάφη που ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τη Γάζα από λιμάνι νότια της Τουρκίας την Τετάρτη ήταν κρητικοί. Πρόκειται για τον Γιώργο Κλώντζα (καπετάνιος στο “Tahrir” και των πρώτων αποστολών στην Γάζα το 2008 ) και τον Ζαχαρία Στυλιανάκη (καπετάνιος στο “Saoirse” καθώς και του ελληνικού εμπορικού ελληνόκτητου πλοίου «Ελεύθερη Μεσόγειος» που μετείχε στο Στόλο της Ελευθερίας το Μάη του 2010, μια πρωτοβουλία που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονική επίθεση ισραηλινών κομμάντο).

(φώτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook