Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι , η νέα αστυνομική υπηρεσία της Τροχαίας του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης.

Πρόκειται για την νέα υπηρεσία το προσωπικό της οποίας θα επιφορτιστεί με καθήκοντα αστυνόμευσης όλου του βόρειου οδικού άξονα, με χαρακτήρα κυρίως προληπτικό, έχοντας ως στόχο τον όσο μεγαλύτερο περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου Επισκοπής από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης υποστράτηγο Μανόλη Παραβολιδάκη.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας που βρέθηκε στα εγκαίνια δήλωσε για τη νέα υπηρεσία

Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί και θα λειτουργήσει στα πρότυπα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αυτοκινητόδρομων. Η λειτουργία της θα έχει αρχικά πιλοτική εφαρμογή. Η επιλογή της χρονικής στιγμής που ξεκινάει το έργο μόνο τυχαία δεν είναι. Στόχος μας είναι με την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου για το νησί μας, τον επόμενο Μάρτιο – Απρίλιο να έχει ολοκληρωθεί ένα πρώτο μεταβατικό και δοκιμαστικό διάστημα λειτουργίας. Να δούμε τις παραλείψεις, τα κενά και τις βελτιώσεις που πρέπει να κάνουμε ώστε η βελτίωση της οδικής ασφάλειας να είναι εμφανής και σημαντική.

Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία δεν αποτελεί μια αποσπασματική ενέργεια.

Εντάσσεται στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Οδική Ασφάλεια για τη δεκαετία 2011-2020. Ένα σχέδιο στα πρότυπα που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ανακοίνωσή της για έναν Ευρωπαϊκό Χώρο Οδικής Ασφάλειας, δηλαδή με στόχο το έτος 2020 ο αριθμός των νεκρών από οδικά ατυχήματα να μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Το Σχέδιο αυτό αποβλέπει στη δημιουργία βέλτιστου γενικού διοικητικού πλαισίου διαχείρισης και στη θέσπιση ελκυστικών αλλά ρεαλιστικών στόχων, ώστε να δοθεί η κατεύθυνση των επόμενων πολιτικών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα υπηρεσία που θα αποτελείται από 56 αστυνομικούς και θα έχει υπό την εποπτεία της το εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού θα εδρεύει, στο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην δήμου Λαππαίων στην Επισκοπή Ρεθύμνου.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook