Το βρετανικό δίκτυο Sky News και το αμερικανικό CNN, αλλά και το πρακτορείο Reuters, μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί. Στις 4 το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του.

To Reuters, επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου θα παραιτηθεί μόλις «σφραγιστεί» η συμφωνία για τη συμμαχική κυβέρνηση, πιθανώς εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται το Reuters, πριν από την παραίτηση του πρωθυπουργού πρέπει να υπάρχει συμφωνία στους στόχους, στον επικεφαλής και τη διάρκεια της συμμαχικής κυβέρνησης.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να είναι ένα μείγμα πολιτικών και τεχνοκρατών. «Πρέπει να έχουμε μία συμφωνία σήμερα, αλλιώς αύριο θα είναι κόλαση» αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή του Reuters.

Το Sky News, μιλώντας για επικείμενη παραίτηση του πρωθυπουργού, βάσει ανώνυμων πηγών στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτει ότι αυτήν την ώρα συζητείται το όνομα του αντικαταστάτη του κ. Παπανδρέου.

Το CNN επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει για τελευταία φορά του Υπουργικού Συμβουλίου. Το αμερικανικό δίκτυο προσθέτει, όμως, ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί όταν σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση.

 

in.gr