Μια παράσταση για την ιστορία του εργοστασίου της Λάρκο, δόθηκε το μεσημέρι στην πλατεία της Σπλάτζιας στα Χανιά με σκοπό την υποστήριξη του κυριακάτικου συσσιτίου.

Δεκάδες κόσμου συγκεντρώθηκε περίπου στις 12:30 κρατώντας αντί για εισιτήριο, τρόφιμα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης και που δυστυχώς ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για αυτήν την αλλιώτικη παράσταση με κοινωνικό χαρακτήρα, ανήκει στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών που οργανώνει παράλληλα το Κυριακάτικο Συσσίτιο και συγκεντρώνει συσκευασμένα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ντοματάδες κλπ).

Τα συσκευασμένα τρόφιμα συλλέγονται  στον χώρο του Στεκιού.  Το Κυριακάτικο Συσσίτιο, όπως και κάθε δράση του Στεκιού, στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά και στην συμμετοχή πολιτών, αφού το «Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών» δεν επιχορηγείται με κανένα τρόπο από πουθενά. Ο καθένας που θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του μπορεί να συμμετέχει στο μαγείρεμα, στο πακετάρισμα ή στη διανομή του φαγητού, αλλά και στη δράση της Ομάδας υποστήριξης αστέγων.

Ήδη μοιράζονται κάθε Κυριακή τουλάχιστον 200 μερίδες σε Έλληνες και μετανάστες, με προσφορές τροφίμων και εθελοντική δουλειά από πολίτες των Χανίων.

Παράσταση βασισμένη σε δημοσιογραφική έρευνα

Η παράσταση βασίζεται σε δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ε» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» που αναφέρεται στην ιστορία του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ γραμμένη απο τη δημοσιογράφο της εφημερίδας Ντίνας Δασκαλοπούλου («ΛΑΡΚΟ:Το χρονικό τριών προπωληθέντων θανάτων» – Εψιλον 25/10/2009, τευχ.967).

Σύνθεση κειμένων, Δραματουργία, Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής

Φωτογραφίες : Jonnek Jonneksson
Bastian Parschau

Παίζουν: Ειρήνη Κουτσάκη Ανάστα Αργυροπούλου Γιώργος Νάκης Γιώργος Ζωζωνάκης Ελένη Στρατάκη Δημήτρης Κιοστεράκης

Στη παράσταση ακούστηκαν κείμενα και ποιήματα των: 1)αποσπάσματα από το» Καθαρτήριο» του Δάντη. 2)ποιήματα των Εμπειρίκου, Λειβαδίτη, Βαλαωρίτη. 3)απόσπασμα απο το έργο «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. 4)απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Κανάκη: «Ιερές Βλακείες». 5)απόσπασμα απο το κείμενο του Σάμιουελ Μπέκετ: «Ηρεμιστικό». 6)τα ποιήματα του Καίσαρα Βαλιέχο: «Μαύρος Μαντατοφόρος» και «Είστε νεκροί». 7)αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη: «Πεθαίνω σα Χώρα» οι στίχοι του τραγουδιού: «Νερό κι Αλάτι». 9) αποσπάσματα από το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» του Κάρλ Μάρξ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook