Όταν παρουσιάζεται η ανάγκη να μετακινήσουμε υπερβολικά βαριά αντικείμενα, χρησιμοποιούνται συνήθως μικρά squat ερπυστριοφόρα οχήματα  για να φέρουν εις πέρας την εργασία.

Δυστυχώς, όμως η δυνατότητα μεταφοράς βαριών αντικειμένων,  έρχεται στη θυσία της κινητικότητας (όχι πλάγια κίνηση), έτσι η πραγματοποίηση διαφόρων ελιγμών μπορεί να αποτελέσει μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Πρόσφατα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία παρουσίασαν ένα καινοτόμο τηλεκατευθυνόμενο ηλεκτροκίνητο ερπυστριοφόρο πρωτότυπο που ενσωματώνει τις ιδιότητες ενός omni-directional τροχού γνωστού ως Omni-Ball (επίσης σχεδιασμένο από την ομάδα OU) και το οποίο είναι ικανό να ταξιδέψει σχεδόν σε οποιαδήποτε επιθυμητή κατεύθυνση με ελάχιστη απώλεια ενέργειας. Το όνομα που του έδωσαν  είναι  Omni-Crawler, και θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα πράγματα «κινούνται» από τώρα και στο εξής.

\"http://www.proho.gr/sites/default/files/imagecache/GalleryFull/omnicrawler.png\"

Αυτή η συσκευή είναι μοναδική, μιας και χρησιμοποιεί δύο κυλινδρικούς crawlers που δανείζονται από τις ιδιότητες της ασυνήθιστης δύο τεμαχίων τροχών μπάλας της ομάδας. Οι  Omni-Balls αποτελούνται από δύο ημισφαιρικούς «τροχοί» που συνδέονται μεταξύ τους και μέσω ενός μικρού άξονα. Το κάθε μισό μπορεί να περιστρέφεται ανεξάρτητα ή και σε συνδυασμό ως μία πλήρη σφαίρα.

«Με την περιστροφή του άξονα δυναμικά με ένα μοτέρ, μπορούμε να συνδυάσουμε αποτελεσματικά την κατεύθυνση της κινητήριας δύναμης και την κατεύθυνση στην οποία κινείται η δομή. Ένα αντικείμενο που κινείται με τουλάχιστον τρεις από αυτές τις ρόδες μπορούν να δημιουργήσει μια κινητήρια δύναμη σε όλες τις κατευθύνσεις », εξήγησε ο Kenjiro Tadukama του OU.

\"Νέο
\"Νέο
\"Νέο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook