Εικονολήπτης του βραζιλιάνικου τηλεοπτικού δικτύου TV Bandeirantes σκοτώθηκε χθες στην διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας σε μια φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως ανακοίνωσε ο σταθμός.

Ο Τσέλσουν Ντουμίνγκους, 46 ετών, ο οποίος μαγνητοσκοπούσε πλάνα από μια επιχείρηση του τάγματος ειδικών επιχειρήσεων (Bope) της βραζιλιάνικης αστυνομίας στην φαβέλα Αντάρες, χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα. Διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αλλά εξέπνευσε καθ\’ οδόν.

«Οι προσπάθειες ανάνηψής του δεν είχαν επιτυχία», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ο Ντουμίνγκους έπεσε «θύμα της βίας η οποία πλήττει τους αθώους καθημερινά στη Βραζιλία», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργαζόταν.

Ο εικονολήπτης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο αλλά η σφαίρα ενός ισχυρού τουφεκιού το διαπέρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ένωση των δημοσιογράφων του Ρίου επέρριψε την ευθύνη για το θάνατο του εικονολήπτη στο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ήταν ένας προαναγγελθείς θάνατος. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν παρέχουν ασφάλεια από τα όπλα που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών και η αστυνομία», ανέφερε η πρόεδρος της ένωσης Σουζάνα Μπλας.
Στην επιχείρηση της Bope στην φαβέλα Αντάρες, μια από τις βιαιότερες στην πόλη, σκοτώθηκαν τέσσερις φερόμενοι ως λαθρέμποροι ναρκωτικών και συνελήφθησαν οκτώ άνθρωποι.

Οι αρχές διεξάγουν από το 2008 επιχειρήσεις «ειρήνευσης» στις φαβέλες της μεγαλούπολης εν όψει της διοργάνωσης του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook