Ο Βενεζουελάνος τρομοκράτης Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ, γνωστός ως «Κάρλος το Τσακάλι» θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου ως κατηγορούμενος για τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στη Γαλλία το 1982 και 1983 και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα άνθρωποι και περίπου 200 να τραυματιστούν.

Μία από τις βόμβες εξερράγη το Μάρτιο του 1982 στο χώρο αποσκευών ενός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Τουλούζη, με τις γαλλικές αρχές να πιστεύουν τότε πως η έκρηξη αποτελούσε μέσο πίεσης για την απελευθέρωση της Μαγκνταλένα Κοπ, πρώην μέλους της oργάνωσης «Φράξια-Κόκκινος Στρατός».

Η γαλλική εισαγγελία έχει ασκήσει κατηγορίες και σε άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας κρατείται και δεν πρόκειται να εκδοθεί από τη Γερμανία, ενώ οι άλλοι δυο δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Οι δικηγόροι του 62χρονου Κάρλος υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι είχε κάποιο ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις.

Ο διαβόητος κακοποιός συνελήφθη από γάλλους πράκτορες στο Χαρτούμ το 1994 και το 1997 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες δύο γάλλων αστυνομικών και ενός πληροφοριοδότη της γαλλικής αστυνομίας.

Πρόσφατα, ο Σάντσεζ, ο οποίος έχει ασπαστεί το Ισλάμ από το 1975, εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε σε γαλλικό ντοκιμαντέρ. «Με παρουσιάζουν σαν ψυχοπαθή, αλκοολικό και κοκαϊνομανή, υστερικό με τη σκανδάλη που δεν ξέρει καν πώς να χρησιμοποιήσει το όπλο του», ενώ ταυτόχρονα δηλώνει αμετανόητος για τις πράξεις του, ενώ για το μόνο που αισθάνεται τύψεις είναι πως δεν υπήρξε καλός πατέρας.

«Όσοι πολεμάνε για την ελευθερία των λαών είναι δίκαιοι και καλοδεχούμενοι», δήλωσε στη γαλλική «Liberation», χαρακτηρίζοντας τον Οσάμα Μπιν Λάντεν «σύμβολο της σύγχρονης Τζιχάντ» ενώ ευχήθηκε το κίνημα των «Αγανακτισμένων» να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook