Διχασμός επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ φαίνεται ότι καταγράφονται διαφορετικές τάσεις και στο στενό επιτελείο του Αντ. Σαμαρά για το εάν η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρέπει να συμμετάσχει ή όχι με πολιτικά πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα που κυοφορείται.

Αυτός ο διχασμός επιτείνει και την καθυστέρηση για να υπάρξει αποτέλεσμα, αφού η ηγεσία του κόμματος δεν έχει αποφασίσει τι πρέπει τελικά να πράξει, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει υποχώρηση από την πρωϊνή επιλογή να δεχθούν τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων και από τη Ν.Δ. στο κυβερνητικό σχήμα.

Η δυσκολία κατά πολλούς να συμμετάσχει η ΝΔ με πολιτικά πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια που καταβάλλει η ηγετική ομάδα τη ύστατη στιγμή να μην εμφανιστεί ότι υποστηρίζει την οικονομική πολιτική που εκπορεύεται από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το νέο μνημόνιο που έρχεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γραφεία της ΝΔ, επί της λεωφ. Συγγρού, έχουν «σπάσει» τα τηλεφώνα από μέλη, στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες του Βήματος, καταγράφεται ένταση με βουλευτές να θέτουν ως «κόκκινη γραμμή» την μη συμμετοχή στελεχών και βουλευτών του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορία, που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, ότι είναι σε εξέλιξη κίνηση βουλευτών της ΝΔ που διαμορφώνουν αντιμνημονιακό μπλοκ για να συγκεντρωθούν υπογραφές σε κείμενο με αντιμημονιακή κατεύθυνση.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook