Σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής ορθότητας, οι Αρχές της Ισπανίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στην εταιρεία διανομής της ταινίας «Larry Crowne» επειδή στην αφίσα που κυκλοφόρησε εικονίζονται οι δυο πασίγνωστοι πρωταγωνιστές της, ο Τομ Χανκς και η Τζούλια Ρόμπερτς, πάνω σε ένα μηχανάκι χωρίς να φοράνε προστατευτικό κράνος!

Σύμφωνα με τον ισπανικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οποιοσδήποτε οδηγεί δίκυκλο χωρίς κράνος, τιμωρείται με πρόστιμο. Γι\’ αυτό ο ισχύων διαφημιστικός κώδικας, που θεσπίστηκε το 1985, έχει οδηγήσει τις ισπανικές διαφημιστικές εταιρίες να είναι συνήθως πολύ προσεκτικές στον τομέα αυτό, ώστε να μην θεωρηθεί πως προτρέπουν σε «απερίσκεπτη οδηγική συμπεριφορά». Ωστόσο μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχε επιβληθεί κανένα σχετικό πρόστιμο .

\"http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/81B3705D9290B82CA4F422DC1E19636D.jpg\"
Διαφημιστική αφίσα του «Larry Crowne» όπου ο Τομ Χανκς και η Τζούλια Ρόμπερτς δεν φοράνε κράνη – αντίθετα από ό,τι συμβαίνει στις σκηνές της ταινίας…

\"http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/5675B93EA5EE97280130CFEA92A3EEF5.jpg\"«Όταν ήρθε το χαρτί με το πρόστιμο στα γραφεία μας, αρχικά όλοι νομίζαμε πως μας κάνουν πλάκα», τονίζει εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής, Tripictures, προσθέτοντας πως «ενώ κατά τη διάρκεια της ταινίας, οι πρωταγωνιστές της φοράνε πάντα και παντού κράνος, στην αφίσα επιλέχθηκε να εικονίζεται όλο το πρόσωπο τους. Αυτό έγινε μόνον για να φαίνεται ποιοί παίζουν, όχι για να προπαγανδίσουμε την οδήγηση δικύκλου χωρίς κράνος».

Στην ταινία, ο Χανκς υποδύεται τον Λάρι Κράουν, έναν μεσήλικο άνδρα ο οποίος χάνει ξαφνικά τη δουλειά του και αποφασίζει να αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Επιστρέφει στο πανεπιστήμιο, όπου θα κάνει παρέα με μια ομάδα φοιτητών που οδηγούν βέσπες, ενώ θα ερωτευτεί την καθηγήτρια του, την οποία ενσαρκώνει η Ρόμπερτς. Το σενάριο συνυπογράφουν ο Χανκς και η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Νία Βαρντάλος.

Οι ισπανοί διανομείς δεν είναι οι μόνοι που αντιμετώπισαν την (αυστηρή) εφαρμογή του νόμου για την «προτροπή σε απερίσκεπτη οδήγηση». Πριν από λίγο καιρό, οι Αρχές της Βαρκελώνης επέβαλλαν χρηματικό πρόστιμο στη κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, επειδή αυτή, κατά τα γυρίσματα ενός βιντεοκλίπ της στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ανέβηκε σε μια μηχανή Χάρλεϊ χωρίς να φοράει κράνος.

(Το Βήμα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook