Άνοδο έχει σημειώσει η δημοφιλία του Νικολά Σαρκοζί, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πολλές σφυγμομετρήσεις που διεξήχθησαν στις αρχές Νοεμβρίου και οι οποίες «βλέπουν» τα αποτελέσματα της δράσης του Γάλλου προέδρου για την ελληνική κρίση με την ευκαιρία των ευρωπαϊκών συνόδων κορυφής και της G20.
Η ελληνική κρίση «ανεβάζει» τον Σαρκοζί

Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό δημοφιλίας του Σαρκοζί παραμένει χαμηλό, η αποδοχή του αυξήθηκε από 32% σε 40% το Νοέμβριο, σύμφωνα με το πολιτικό παρατηρητήριο CSA-Les Echos.

Η πλειοψηφία των Γάλλων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται «τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα», όμως το ποσοστό αυτό, που σήμερα ανέρχεται σε 56%, είναι μειωμένο κατά 9 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Η τηλεοπτική του ομιλία στις 27 Οκτωβρίου «και η διαχείρισή του σε συνεργασία με την Άνγκελα Μέρκελ της κρίσης του ελληνικού χρέους και κυρίως η εμπλοκή του και η σθεναρότητά του στην ευρωπαϊκή συμφωνία για τη διατήρηση της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ, έχουν προφανώς πείσει μια μερίδα των Γάλλων και φέρνουν τους καρπούς τους», εκτιμά το Ινστιτούτο LH2.

«Μετά από μια θεραπεία αποχής από τα ΜΜΕ, οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, της 27ης Οκτωβρίου και της G20 με τον Μπαράκ Ομπάμα, ήταν επίσης σχετικά ευεργετικές», επισημαίνει το ίδιο ινστιτούτο.

Μια ακόμα δημοσκόπηση του «Ifop-Paris Match», που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, αναφέρει μια πιο μικρή αύξηση, ενός βαθμού, με το 64% των Γάλλων να αποδοκιμάζει τη δράση του και το 36% να την εγκρίνει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook