Απάντηση στην επιστολή που πρόσφατα απέστειλε ο διοικητής του νοσοκομείου για τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, δίδουν με ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, στρέφοντας τα βέλη τους εναντίον του.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων στην απάντησή τους αναφέρουν: «Η κοινωνική αναλγησία, ο κυνισμός, η συντονισμένη παραπληροφόρηση, η συκοφάντηση των εργαζομένων και το ανελέητο κυνήγι της τσέπης του ασθενή μέσα σε συνθήκες ηλεκτρονικής παράκρουσης είναι βασικοί πυλώνες της πολιτικής που υπηρετείτε κ. Μοσχοβάκη.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όμως, είναι η ολοκληρωτικής έμπνευσης ιδεολογία που ασπάζεστε με φανατισμό, ότι ως νέος αυτόκλητος εθνοσωτήρας θα μετατρέψετε το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε πιλοτικό λογιστήριο πατώντας επί πτωμάτων και αδιαφορώντας παγερά για την υγεία των ασθενών.

Η τραγωδία της υγείας του λαού και του Ε.Σ.Υ. που βιώνουμε καθημερινά όλοι όσοι μοχθούμε νυχθημερόν δίπλα στον άρρωστο φαίνεται να μη σας αγγίζει, είτε γιατί δεν έχετε καμία σχέση με την ουσία της λειτουργίας ενός δημόσιου νοσοκομείου, είτε από ανεπαρκή αντίληψη της πραγματικότητας, είτε λόγω συνειδητής παραποίησης της αλήθειας.

Το καθένα απ’ τα παραπάνω είναι από μόνο του πολύ επικίνδυνο. Ο συνδυασμός όλων είναι καταστροφικός. Έρχεστε λοιπόν σήμερα και τους δίνετε τη χαριστική βολή με τα ΚΕΝΝ που αυξάνουν το κόστος από 300% έως 700%. Και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας καταλαβαίνει ότι και αυτό το κόστος θα καταλήξει στο άδειο πορτοφόλι του. Έχετε ήδη συμπληρώσει με πολλές μελανές σελίδες το βιογραφικό σας κύριε «διοικητά».

Ο φασιστικής έμπνευσης εκβιασμός των εργαζομένων ότι δε θα πληρωθούν αν δεν κάνουν πλιάτσικο στην τσέπη του πονεμένου, του ανασφάλιστου, του άνεργου, του καταληστευμένου εργαζόμενου, του εγκαταλελειμμένου γέροντα σας έχει ήδη εκθέσει ανεπανόρθωτα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην κοινωνία. Και το εκστομίζετε αυτό σε μια εποχή, όπου ήδη 2.000.000 κάτοικοι αυτής της χώρας είναι αποκλεισμένοι από βασικές υπηρεσίες υγείας. Να σας χαιρόμαστε!».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρονται στην υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι: «Οι εργαζόμενοι κ. «διοικητή» εμπαίζονται συστηματικά από εσάς και το υπουργείο σας, με τις παλινωδίες και τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων που θρασύτατα ονομάζετε οικονομικές διεκδικήσεις. Οι εργαζόμενοι κ. Μοσχοβάκη ξέρουν καλά ότι πολλές από τις υπερωρίες τους δε θα τις πληρωθούν ποτέ. Παρ’ όλα αυτά και παρά τα εξουθενωτικά ωράρια εργασίας οι εργαζόμενοι δεν έχουν προβεί όλο αυτό το διάστημα σε καμιά επίσχεση εργασίας επειδή προτάσσουμε κοινωνική αλληλεγγύη σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ στον αγώνα μας το κεντρικό αίτημα και αξία ζωής είναι «δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό» και σ’ αυτό στοχεύουν οι κινητοποιήσεις μας στην πράξη. Οι εργαζόμενοι κ. Μοσχοβάκη στα περισσότερα τμήματα, λόγω της υποστελέχωσης δεν έχουν καν τη δυνατότητα να κάνουν επίσχεση ή απεργία γιατί δουλεύουν καθημερινά σαν προσωπικό ασφαλείας. Αυτός ο τόπος κ. Μοσχοβάκη δεν αντέχει άλλη απαξίωση και οι κάτοικοί του το απέδειξαν περίτρανα με τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους. Καλό είναι να το καταλάβετε κι εσείς πριν να είναι πολύ αργά για δάκρυα…» καταλήγει η σχετική ανακοίνωσή τους.