Στην καθιερώμενη συνέντευξη τύπου πριν από τα παιχνίδια του Πλατανιά ο προπονητής της ομάδας, Τίμος Καβακάς, έθεσε σαν στόχο το θετικό αποτέλεσμα στο «Ελ Πάσο» απέναντι στην Καλλιθέα.

Ο νεαρός τεχνικός δεν θέλησε να απαντήσει στα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηδαλάκης, ενώ αναφορικά με την κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδος με τον Οδυσσέα Αναγέννησης τόνισε ότι θέλει η ομάδα να συνεχίσει στον θεσμό ώστε να αντιμετωπίσει σύλλογο από την Α’ Εθνική.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καβακάς: «Την Κυριακή παίζουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλιθέα, μία ομάδα η οποία προέρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα που έχει φέρει δεν είναι τυχαία. Είναι ομάδα που γνωρίζει τι κάνει μες στο γήπεδο και για μας θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι». 

Αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζετε;

«Αγωνιστικό πρόβλημα αντιμετωπίζουμε μόνο με τον Γκολέμη που τραυματίστηκε στο φιλικό που παίξαμε. Ελπίζουμε μετά τις εξετάσεις που θα κάνει, να μην έχει κάτι σοβαρό. Η πρώτη εξέταση δείχνει ότι δεν έχει κάτι σοβαρό αλλά μέχρι να πάρουμε τα αποτελέσματα στα χέρια μας καλό θα είναι να είμαστε λίγο συγκρατημένοι. Ευχόμαστε να μην έχει κάτι σοβαρό».

Πώς μπορείτε να κρίνετε την Καλλιθέα ως ομάδα τακτικά και αγωνιστικά;

«Νομίζω ότι διαθέτει ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών. Είναι μία ομάδα που έχει αλλάξει από πέρσι. Έχει έρθει καινούργιος προπονητής ο οποίος προσπαθεί και αυτό είναι ορατό, να δημιουργήσει μία ομάδα η οποία θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό βέβαια θα έλεγα ότι εμάς μας βολεύει, όταν συναντάμε ομάδες που προσπαθούν να παίξουν. Είναι καλύτερο για εμάς. Την Κυριακή περιμένουμε να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές». 

Ποιος είναι ο βαθμολογικός στόχος του Πλατανιά στην Καλλιθέα;

«Εμείς πάντα πηγαίνουμε για να πάρουμε αποτέλεσμα. Είτε μέσα είτε έξω. Όσο παράλογο ή κουραστικό κι αν είναι, διότι κάθε φορά λέμε το ίδιο πράγμα, κανένας προπονητής δεν προετοιμάζει την ομάδα του για να πάει να χάσει. Όλοι προετοιμάζουν την ομάδα τους για να πάρουν κάτι. Είτε είναι βαθμός είτε είναι βαθμοί. Αυτό δε μπορεί να το προκαθορίσει όμως κάποιος. Ούτε εγώ ούτε κανείς».

Μία ισοπαλία θα ήταν καλό αποτέλεσμα για τον Πλατανιά;

«Εννοείται ότι θα ήταν καλό αποτέλεσμα για μας». 

Ο Πλατανιάς θα είναι καλύτερος στο δημιουργικό κομμάτι, στο οποίο έχετε αναφερθεί αρκετές φορές έως τώρα, στο παιχνίδι με την Καλλιθέα και σε σχέση με τα δύο προηγούμενα;

«Δουλεύουμε συνολικά. Δε μπορούμε να πούμε ότι δουλεύουμε μόνο επιθετικά ή αμυντικά. Θα έλεγα ότι η ομάδα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν βελτιωμένη επιθετικά απ’ ό,τι στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή και ευελπιστούμε ότι κάθε εβδομάδα θα ‘μαστε και καλύτεροι. Τώρα, το πόσο χρόνο θα πάρει, αυτό δεν μπορώ να το πω, όμως χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βελτιωθεί η ομάδα. Θα βελτιωθεί, αυτό είναι βέβαιο». 

Θα θέλατε να απαντήσετε οτιδήποτε για τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Πηλαδάκης;

«Όχι, δεν έχω να πω κάτι για τις δηλώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι να ευχηθώ καλή επιτυχία στους πρώην συνεργάτες μου, και στον κύριο Κόουλμαν και στον κύριο Πήδουλα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχουν τον στόχους τους. Συνεργαστήκαμε 4 μήνες μαζί. Δεθήκαμε. Έχουμε μιλήσει και προσωπικά. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο. Καλή αρχή να έχουν το Σάββατο». 

Ο Πλατανιάς έμαθε σήμερα ότι κληρώθηκε με τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών για το Κύπελλο. Πείτε μας πώς κρίνετε την κλήρωση και αν θεωρείτε ότι το μακρινό ταξίδι στη Μακεδονία θα επηρεάσει την ομάδα σας, επειδή αμέσως μετά είναι και ο αγώνας με τον Αγροτικό Αστέρα για το πρωτάθλημα.  

«Κοιτάξτε, θα έλεγα ότι στο Κύπελλο γίνονται πολλές εκπλήξεις. Βέβαια, όταν μία ομάδα προχωράει στο Κύπελλο και πρωταρχικός της στόχος, όπως ισχύει μ’ εμάς, είναι το πρωτάθλημα, καταλαβαίνετε ότι εμπεριέχει ρίσκο. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου και θα είμαστε αδιάφοροι. Άλλωστε δεν ξέρουμε τι θα προκύψει με τον μεθεπόμενο αγώνα διότι στην περίπτωση που περάσουμε, μιλάμε πάντοτε υποθετικά, θα έρθει στα Χανιά μία ομάδα Α’ Εθνικής. Θα θέλαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μία ομάδα Α’ Εθνικής στην έδρα μας έτσι ώστε να μπορέσει να δει και ο κόσμος των Χανίων μία ομάδα Α’ Εθνικής. Θα είναι σημαντικό να παίξουν οι ποδοσφαιριστές μας με μία ομάδα Σούπερ Λίγκας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τους εαυτούς μας γιατί τα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη κρύβουν κινδύνους και από πλευράς κούρασης και από πλευράς τραυματισμών. Θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι όσον αφορά τη διαχείριση των παιχνιδιών». 

Άρα θα προβείτε σε ροτέισον.

«Ναι. Προσανατολιζόμαστε στο να παίξουν και παιδιά τα οποία μπορεί να μην έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτό δε σημαίνει ότι το Κύπελλο δε μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει αλλά πρέπει να γίνει μία έξυπνη διαχείριση -όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε να την κάνουμε αυτή τη διαχείριση». 

Δημιουργούν πίεση στον Πλατανιά οι δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια για το πρωτάθλημα;

«Όχι. Πίεση πιστεύω ότι θα είχε δημιουργήσει σε όλους μας εάν δεν κερδίζαμε τα δύο παιχνίδια. Από τη στιγμή που κερδίσαμε δύο παιχνίδια, έχουμε έξι βαθμούς κι είμαστε με θετικό πρόσημο, νομίζω ότι δε μας δημιουργεί κανένα άγχος. Ίσα-ίσα μας βοηθάει να απελευθερωθούμε και να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Το πρόβλημα θα ήταν αν δεν κερδίζαμε τα παιχνίδια. Αυτό που είπα και την περασμένη εβδομάδα είναι ότι πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι γιατί δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και καταλαβαίνετε ότι με μία ήττα, θα μας έχουν φτάσει όλες οι ομάδες. Οπότε, δεν έχουμε κάνει τίποτα. Ο στόχος παραμένει και είναι ο ίδιος: να σωθεί η ομάδα. Και να σωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μην έχουμε το άγχος των τελευταίων αγωνιστικών. Εκεί επικεντρωνόμαστε. Τώρα το αν θα τα καταφέρουμε ή όχι, αυτό δε μπορεί να το πει κανείς. Ούτε εγώ ούτε κανένας. Ο χρόνος, η εικόνα και τα αποτελέσματά μας θα το δείξουν».

  

Λευτέρης Αντωνακάκης